Risotto med chorizopølser

Normalt er en risotto ikke baseret på tomater, men tomaterne og chorizopølsen går virkelig godt i spænd i denne opskrift.

Ingredienser:
240 g risottoris
200 g chorizopølser
1 spsk olie
1 hakket løg
200 g flåede tomater på dåse
100 g ærter (evt. dybfrost)
5 dl hønsebouillon
Paprika
Salt

Evt. parmesanost
Flutes

Fjern skindet fra pølserne og skær dem i små tern. Varm halvdelen af olien i en stor gryde. Tilsæt pølseternene og lad disse riste i olien i ca. 5 min. Tag stykkerne op med en hulske. Tilsæt resten af olien og risene. Lad det simre i ca. 5 min. over medium varme. Rør ofte i det, da risene ellers vil hænge fast i bunden. Hak løg og tilsæt det. Fortsæt kogningen til løgene er klare. Tilsæt de flåede tomater og mos dem ud i risene. Tilsæt nu de ristede pølsestykker, ærter og hønsebouillon. Kog under låg til det meste af væden er absorberet. Det tager ca. 30 min. Rør i gryden af og til.
Sænk varmen til meget lav og fortsæt med at dampe retten under låg 15-30 min. til risene er gode. Smag til med salt.
Riv evt. parmesanost over risottoen før servering. Server flutes til.

,

Ingen kommentarer

Skriv et svar