Nemt og lækkert franskbrød

Nem opskrift på et lækkert franskbrød.

Ingredienser til et franskbrød:
1/4 dl oliemargarine
1 dl vand
2 dl mælk
2 tsk groft salt
1 stor spsk honning
25 g gær
500 g hvedemel

Lun oliemargarine, mælk, salt og honning i en lille gryde ved svag varme indtil honningen er flydende. Hæld blandingen i en skål og smuldr gæren heri. Rør indtil gæren er opløst. Tilsæt melet lidt efter lidt – gem lidt mel. Drys lidt mel ud på bordet og ælt dejen godt igennem. Læg dejen i skålen og dæk med et viskestykke eller et låg. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 min. Kom dejen ud på et meldrysset køkkenbord. Ælt den godt igennem og form den til en lang pølse. Kom den i en smurt franskbrødsform og lad dejen efterhæve tildækket i ca. 35 min. Bag franskbrødet på nederste rille i ca. 45 min. ved 200°. Når brødet er bagt, tages det op af formen og lægges på en bagerist. (Bank på bunden af brødet for at tjekke, om det er gennembagt. Lyder det hult, er det færdigt). Mens det endnu er varmt, pensles det med vand, så det damper. Læg derefter et viskestykke over og lad brødet køle af.

,

Ingen kommentarer

Skriv et svar