Kurbadtorte – lagkage med chokolade og nougat

Opskrift på lagkage med chokolade og nougat. I denne udgave er den pyntet med flødeskum i stedet for chokolade overtræk, som Kurbadtorten normalt har.

Ingredienser:
4 lagkagebunde

Fyld:
150 g mørk chokolade
3 dl fløde (13%)
3 past. æggeblommer
2 spsk sukker
1½ spsk maizenamel
3 spsk smør

Endvidere:
Cognac, rom, grand marnier eller lignende
200 g blød nougat
150 g mørk chokolade

Fyld: Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med fløden. Pisk æggeblommerne godt sammen med sukkeret og pisk maizenamel i. Bring chokoladefløden i kog. Hæld den i æggemassen mens der piskes. Hæld tilbage i gryden og bring i nærheden af kogepunktet, mens der piskes – cremen må ikke koge, så skiller den. (Cremen skal være så tyk, at den ikke flyder alt for meget ud, når den bliver lagt på bundene). Tag gryden fra varmen og pisk smørret i. Lad cremen svale. Dryp lagkagebundene med cognac, rom, grand marnier eller lignende og kom chokoladecremen imellem. Smelt den bløde nougat ved meget svag varme eller over vandbad. Smelt også chokoladen og kom den i et pergamentkræmmerhus eller en plastpose, hvor der klippes et lille hul i et af hjørnene. Fordel den smeltede nougat over øverste bund. Sprøjt en spiral af chokolade herpå. Træk derefter med en skarp kniv fra midten og ud i kvarter, og træk så fra kanten og ind mod midten imellem kvarterne. Herved fremkommer et smukt mønster. Sprøjt i kanten med resten af chokoladen. Pynt evt. med marcipanroser. Kagen bliver ekstra god af at stå natten over i køleskabet.

Tip: Kagen kan let blive for sød/vammel, så jeg plejer at lægge forskellige bær over chokoladecremen – frostbær kan sagtens bruges. Og så plejer jeg at pynte kanten af kagen med flødeskum i stedet for chokolade. (Se billedet).

 

, ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar