Lækre Grovboller

En nem opskrift på grovboller.

Ingredienser:
200 g flerkornsblanding
3 dl vand
1 dl tykmælk (eller andet surmælksprodukt)
4 dl mælk
50 g gær
2 spsk olie
1 1/2 tsk salt
1 stor spsk honning (eller 2 tsk sukker)
Ca. 900 g hvedemel
Æg til pensling

Flerkornsblandingen koges i 2-3 minutter i vandet og afkøles. Alt undtagen melet røres i (honningen kan evt. smeltes 15 sekunder i mikroen). Tilsæt derefter mel til dejen slipper (dejen må godt stadig være lidt klistret). Stilles til hævning i ca. 1 time. Ælt dejen og del den til ca. 25 boller. Efterhæver ca. 20 minutter. Pensles med æg og bages midt i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 200 grader.

Tip: Tilsæt evt. 1-2 dl havregryn og/eller 100 g revet gulerod. Melmængden skal så justeres.

,

Ingen kommentarer

Skriv et svar