Grillede spareribs med barbecuesauce (Red Hot BBQ Ribs)

Spareribs er en klassiker på grillen, og derfor findes der også mange meninger om, hvordan disse skal tilberedes. Vores version her, er med en god stærk hjemmelavet barbequesauce. Den kan både tilberedes indedøres eller udendøres på grillen (anbefales).


Kamben
Ca. 1,5-2 kg kamben eller lign.
Vegetabilsk olie til grill eller stegning

Barbecuesauce
2 spsk. olie
1 stort løg, meget fint hakket
2 fed hvidløg, meget fint hakket (brug evt. flere, hvis du rigtig godt kan lide hvidløg)
3-4 dl tomatketchup
1/4 dl Lingham’s sriracha chilisauce (MEGET stærk!)
4 spsk. mørk farin
4 spsk. citronsaft
1 spsk. Worcestershiresauce
1/2 spsk Tabasco-sauce eller efter smag
Salt og friskkværnet sort peber efter smag

For at tilberede saucen opvarmes olien i en gryde ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege i 5-7 min. under jævnlig omrøring, til løgene er bløde. Rør de øvrige ingredienser i og skru ned for varmen. Rør jævnligt og lad det småsimre 45 min., til saucen er tyknet. Smag om nødvendigt til med mere krydderi. Saucen skal være stærk!

Læg kambenene i en skål (ikke metal), som er stor nok til, at de kan ligge i et enkelt lag. Hæld saucen over, så kambenene er godt dækket. Tildækkes og sættes koldt i mindst to timer eller natten over.

Forbered en grill eller forvarm en stegegryde. Anbring kambenene på en olieret rist eller i en olieret stanniolforet stegegryde. Grilles eller steges i 20 min., hvis kødet ønskes medium stegt. Vend kambenene regelmæssigt og dryp med den tiloversblevne sauce. Serveres varme eller lunkne.

Tip! Kambenene smager fantastisk hvis de har stået og hygget sig i ca. 4 timer i en Weber Smokey Mountain.

(Image Flickr member anotherpintplease licensed under Creative Commons)

, ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar