Opskrift på frugttærte med valgfri frisk frugt. Den kunne være æbler eller pærer. Opskriften passer ca. til 4-5 personer.
Bund:
100 g smør
150 g mel
50 g sukker
2 spsk cognac, rom eller snaps
Fyld:
2 dl mascarpone eller creme fraiche 38%
2-3 spsk koldt vand
Kornene af 1/2 stang vanilje
1 spsk sukker
Frisk frugt
Bund: Smuldr smør og mel og bland det til en dej med sukker og cognac. Tryk dejen ud i en form med løs bund og sæt den koldt 1/2 time. Prik bunden med en gaffel og bag den 12-15 min. ved 200°. Køl bunden af på en bagerist.
Fyld: Rør mascarpone, sukker, vaniljekorn og lidt vand blødt og cremet. Rens frugterne og skær dem i passende stykker. Når tærten skal serveres, kommes mascarponecremen i bunden og frugten ovenpå.
Ingen kommentarer