Forloren hare

Forloren hare er altid en favorit til aftensmaden.

Fars:
750 g hakket svinekød
2 tsk salt
1/2 tsk peber
2 æg
2 1/2 dl bouillon
3/4 dl rasp
8-10 skiver bacon

Sauce
3 dl mælk
1 spsk ribsgelé
Saucejævner (eller maizena rørt med kold mælk)
Kulør

Rør kødet med salt, peber og æg. Tilsæt rasp. Tilsæt bouillon lidt efter lidt.
Form farsen til et aflangt brød. Læg det i et ovnfast fad med baconskiverne lagt på tværs af farsen. Sæt brødet i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader. Efter ca. 15 min. hældes 1 dl vand og 3 dl mælk ved “haren” for at give sauce. Lad “haren” stege i alt ca. 1 time. Stik en kødnål i “haren”. Kødsaften skal være klar, så er den gennemstegt. Tag “haren” ud og hold den varm. Si skyen over i en gryde, tilsæt fløde og ribsgelé. Giv saucen et opkog. Drys saucejævner i og smag til med salt og peber. Tilsæt kulør.

(Tilsæt evt. 1/2 dl fløde til saucen.)
Server med kartofler og evt. salat eller kogte gulerødder og bønner.

,

Ingen kommentarer

Skriv et svar