Flødeis med chokoladestykker

Det er ingen hemmelighed, at vi i min familie ELSKER is! Det er ikke svært at lave is, og her kommer en opskrift på en ganske almindelig flødeis med chokoladestykker. Advarsel: Det her er IKKE en sund opskrift! ;-)

4 æg
4 spsk sukker
Korn fra 1 stang vanilje (eller 1 spsk vaniljesukker)
1/2 l fløde
1/2-1 plade chokolade

Hvis du bruger “rigtig” vanilje, er det en god idé at hælde en spsk af sukkeret på vaniljekornene, mens de ligger på spækbrættet og “mose” det lidt frem og tilbage med et knivblad, da vaniljen ellers godt kan klumpe lidt sammen. Æg, sukker og vanilje piskes godt sammen – det skal være luftigt og næsten hvidt. Pisk fløden stiv og vend den i æg, sukker og vanilje. Chokoladen hakkes groft og blandes i. Hæld iscremen i forme, der kan tåle at komme i fryseren. Har du en ismaskine, så vent til isen er stivnet en smule, før du tilsætter chokoladen. Har du ikke en ismaskine, er det en god idé at se til isen efter ca. 1/2 time og røre lidt rundt i den, så æg og chokolade ikke falder til bunds.

Mængden af chokolade tilpasses efter smag, lige som man selvfølgelig kan tilsætte andre ting, f.eks. nødder.
Ang. chokoladetype kan jeg personligt godt lide at bruge Toms mørke chokolade (tror nok der er 57% kakao i…), da den ikke er alt for dominerende i smagen – men igen: det er jo smag og behag, så prøv dig frem.

Ingen kommentarer

Skriv et svar