Opskrift på chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies er en af vores favorit småkager. De er nemme og hurtige at bage, og nydes med et glas dejligt koldt mælk. Eneste ulempe er, de forsvinder alt for hurtigt :)

Ingredienser:
125 g blødt smør eller margarine
3/4 dl sukker
3/4 dl brun farin
2 æg
3 dl hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk vaniljesukker
Ca. 100 g mørk chokolade

Tilberedningstid: 15 minutter
Bagetid: 15 minutter

Fremgangsmåde for chocolate chip cookies

Rør smør, sukker og brun farin godt med håndmixer, til det er blødt og ensartet. Rør æggene i ét ad gangen – rør rigtig godt mellem hvert æg. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen, før det tilsættes smørblandingen lidt ad gangen – man må stadig godt bruge håndmixeren. Det bliver en ret tyk dej. Chokoladen hakkes groft og blandes i dejen.
Sæt dejen i små klatter på plader med bagepapir på. Husk at dejen flyder ud til ca. dobbelt størrelse. Mængden af dej til hver småkage afhænger af, om du kan lide dem store og bløde eller små og sprøde. Jeg plejer at få ca. 30 stk. af denne portion… Småkagerne bages ved 150-170 grader i ca. 15 minutter – de skal være brune i kanten som på billedet.
Lad kagerne køle på pladerne eller på en rist.

Et lille tip
I den “rigtige” opskrift står der 175 g chokolade, men det synes jeg bliver for meget – men er du rigtig vild med chokolade, så prøv det. Man kan også blande groft hakkede mandler eller hasselnødder i dejen. Det smager også dejligt.

Ingen kommentarer

Skriv et svar