St. Bededag var vi til konfirmation hos en nevø, og dér blev jeg lige sendt tilbage til firserne, fordi min mor bl.a. havde lavet nougatparfait til dessert. Det var en TOTAL yndlingsis dengang i barndommen/teenageårene, og den smager stadig fantastisk!!! På opfordring fra en af mine brødre lægger jeg nu opskriften ud, så andre kan få fornøjelsen af at smage.
200 g blød nougat
2 spsk stærk kaffe
5 æggeblommer
1/2 l fløde
Lidt flødeskum til at pynte med
Revet chokolade
50 g ristede mandelflager/-splitter
Del nougaten i mindre stykker og smelt den sammen med kaffen over svag varme. Rør æggeblommerne i nougatmassen – én ad gangen. Rør 4 spsk af flødeskummet i nougatmassen og vend resten i til sidst. Kom cremen i en isform og lad den stå mindst 3-4 timer i fryseren. Vend isen ud på et fad og pynt den med lidt flødeskum samt groft revet chokolade og mandelflager eller mandelsplitter, der er ristet på en tør pande.
Parfaiten kan strækkes lidt ved at tilsætte 1-2 stiftpiskede æggehvider samt evt. et blad smeltet husblas.
Som al parfait smelter den ret hurtigt, så den bør ikke tages op af fryseren alt for lang tid før servering.
Ingen kommentarer