Opskrift på lækre amerikanske skinkebrød, der er velegnet som let frokost eller til madpakken. Kan også flækkes og smøres.
Ingredienser til ca. 12 brød:
225 g mel
75 g smør eller margarine
35 g gær
1 lille tsk salt
75 g hakket kogt skinke eller hamburgerryg
Klippet purløg efter behag
Ca. 1 1/2 dl lunken mælk
Tag lidt mel fra og gem til senere æltning. Smørret hakkes i restmelet sammen med salt og skinke, heri smuldres gæren ud i små stykker, og til sidst blandes purløg og den lunkne mælk i. Dejen røres sammen og æltes ude på bordet med lidt af melet, du tog fra. Dejen skal være blød. Er den hård og tør, får du hårde boller. Dejen æltes blank og fin. Deles i 12 boller, der sættes på en plade og efterhæver lunt og tildækket i 30 min. Bages på nederste rille ved 225° i 10 min. Brødene afsvaler på en rist. Er fine til at fryse, tø op og lune i ovnen ved 200° i 8 min.
Ingen kommentarer